Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумки роботи Виноградівського районного суду за 2017 рік

26 січня 2018, 11:23

24 січня 2018 року в приміщенні Виноградівського районного суду відбулися збори суддів щодо результатів роботи в 2017 році.

Серед питань порядку денного були звіти голови суду Рішко Г.І. про підсумки здійснення судочинства в 2017 році та керівника апарату суду Керечан В.О  про результати роботи суду в 2017 році та завдання на 2018 рік.

На зборах суддів голова суду Рішко Г.І. доповіла про кількість розглянутих Виноградівським районним судом Закарпатської області   справ і матеріалів, дані аналізу динаміки основних показників здійснення судочинства за 2017 рік, статистичні дані щодо скасованих судових рішень у 2017 році та підстави скасування таких судами апеляційної та касаційної інстанцій,  обговорено причини тривалого перебування справ в провадженні суду.

Крім того звернуто увагу на необхідність оперативного розгляду справ, належної підготовки справ до судового розгляду, недопущення порушення конституційного права на судовий захист, гарантований статтею 55 Конституції України та Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, що негативно впливає на ефективність правосуддя та авторитет судової влади.

На зборах взято до відома звіт голови суду про підсумки здійснення судочинства у 2017 році та визнано належним рівень стану організації та здійснення судочинства у Виноградівському районному суді Закарпатської області.

Також перед суддями прозвітувала про роботу і керівник апарату суду Керечан В.О.. Звіт було  проведено за наступними розділами:

1.Організаційна робота суду.

2.Статистична робота суду.

3. Кадрова робота.

4.Фінансово-господарська діяльність суду.        

    Підсумовуючи роботу за звітний період керівник зазначила, що працівники апарату суду в основному виконують покладені на них обов'язки, дотримуються встановлених правил внутрішнього службового розпорядку і  службової дисципліни, порядку ведення проваджень у судових справах, вимог процесуальних законів, що стосуються підготовки справ до судового розгляду та оформлення їх після розгляду, вимог Інструкції з діловодства, архівної справи, належної роботи в автоматизованій системі документообігу суду "Д-З", відправки рішень до Реєстру, видачі копій судових рішень.  

Одним із головних завдань на 2018 рік для кожного працівника апарату суду є сумлінне виконання покладених на них обов’язків, вміння  ефективно планувати свою роботу, неухильно додержуватися строків виконання завдань, процесуальних строків, етики поведінки, а також підвищувати свою кваліфікацію, як на рівні самоосвіти, так і обов’язкового проходження курсів підвищення кваліфікації у Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів. 

 За повідомленням прес-служби суду