Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення проти рідного брата

25 січня 2018, 14:47

До підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення проти рідного брата,  суд застосував запобіжний захід у вигляд особистого зобов’язання

 

 

   22 січня 2018 року слідчий суддя Біляївського районного суду Одеської області постановив ухвалу про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання відносно підозрюваного громадянина Ш., строком на два місяці.

19.01.2018 року підозрюваний громадянин Ш. в квартирі свого батька побачив сварку між батьком  та  рідним братом. З метою припинення сварки взяв кухонний ніж та  утримував  його в лівій руці. В момент, коли брат підвівся з ліжка наніс удар долонею в область обличчя батька та направився до підозрюваного громадянина Ш., останній, не відвівши  ніж з напряму руху брата, заподіяв останньому колото-різане поранення грудної клітини зліва, що проникає в плевральну порожнину з ушкодженням лівої легені, яке за ознакою небезпеки для життя та пунктами «Правил судово-медичного визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень» (1995 р.) відноситься до категорії тяжких тілесних ушкоджень, що були небезпечним для життя в момент заподіяння тілесного ушкодження.

Орган досудового розслідування дії громадянина Ш. кваліфікує за ст. 128 КК України як необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження, яке карається громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років.

 За повідомленням прес-служби суду