Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прокуратура міста Києва поінформувала ВРП про здійснення досудового розслідування за фактом втручання в діяльність судді окружного адміністративного суду міста Києва Аріни Літвінової

23 січня 2018, 17:00

Прокуратура міста Києва поінформувала Вищу раду правосуддя, що Печерським УП ГУ НП у місті Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного державного реєстру досудових  розслідувань 4 вересня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактом втручання в діяльність судді окружного адміністративного суду міста Києва Літвінової Аріни Володимирівни під час здійснення правосуддя в адміністративній справі. Досудове розслідування триває. Вказане повідомлення отримано 16 січня 2018 року на виконання рішення Вищої ради правосуддя № 3761/0/15-17.

Нагадаємо, що 23 листопада 2017 року Вища рада правосуддя розглянула повідомлення судді Літвінової А.В. про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, в якому суддя вказала, що після відкладення нею розгляду адміністративної справи  у зв’язку з неявкою в судове засідання позивачів останні, запізнившись на 10–15 хвилин, почали вимагати заявлення суддею самовідводу через розпочате стосовно неї досудове розслідування.  Вказані особи пред’явили витяг із Єдиного реєстру досудових розслідувань про внесення до нього заяви про вчинення суддею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 375 КК України.

Згідно з пунктом 1 рішення Ради суддів України від 8 червня 2017 року № 34 подання такої заяви до закінчення судового розгляду має ознаки впливу на суд, що передбачає кримінальну відповідальність, визначену  статтею 376 КК України.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за фактом вчинення стосовно судді Літвінової А.В. кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 КК України.

 Прес-центр судової влади України