Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Наваль –Експерт» дослідив якість функціонування апеляційного суду Миколаївської області у 2017 році

22 січня 2018, 09:13

У грудні 2017 року в рамках реалізації «Системи оцінювання якості роботи суду», розробленої згідно проекту USAID «Справедливе правосуддя», затвердженої та рекомендованої Радою суддів України, апеляційний суд Миколаївської області провадив опитування відвідувачів суду.

Метою періодичних дослідження є аналіз діяльності апеляційної інстанції, доступності правосуддя в апеляційному суді Миколаївської області та вдосконалення роботи суду.

Відвідувачі судових палат у кримінальних та цивільних справах надавали незалежним інтерв’юерам відповіді на низку питань, запропонованих типовими анкетами системи оцінювання роботи суду (далі – СОРС), яка була затверджена Рішенням Ради суддів України № 28 від 2 квітня 2015 року. Посібник рекомендує засади та методи СОРС для незалежного оцінювання роботи суду.

Центр з вивчення громадської думки «Наваль –Експерт» ( під керівництвом Белоконя Л.П.) став дослідником громадської думки щодо діяльності апеляційного суду Миколаївської області у 2017 році. (На підставі досліджень цього Центру у 2016 році роботу суду позитивно оцінювали 62,3 % респондентів.)

Дослідження провадилось з 10 листопада по 10 грудня 2017 р.

В процесі дослідження по рекомендованій анкеті були опитані 60 респондентів – учасників судових процесів (30 респондентів в кримінальній палаті та 30 – в цивільній).

Відбір респондентів здійснювався методом випадкового відбору – кожний третій учасник процесу, що залишає зал завершеного судового засідання.

Дані цього дослідження приведені в режимі моніторингу – у порівнянні з даними 2016 р., тобто дослідженням, проведеним по аналогічній методиці.

Порівняльний аналіз даних, отриманих в цих двох дослідженнях, свідчить , що в порівнянні з минулим роком із 45 оцінюваних показників якості роботи суду в деяких випадках оцінки покращилися, в деяких – погіршилися, а в деяких – залишилися без змін.

Апеляційний суд Миколаївської області щиро вдячний всім відвідувачам, які зголосилися взяти участь в опитуванні і в подальшій роботі врахує вказані в анкетах пропозиції.

З повним текстом звіту можна ознайомитися тут.

 За повідомленням прес-служби суду