Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика в суді як впевнений крок до майбутньої професії

28 грудня 2017, 15:58

Правова освіта має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини. Чернігівський окружний адміністративний суд не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням. Проходження студентами юридичних спеціальностей практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх правників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему. Саме тому Чернігівський окружний адміністративний суд на постійній основі співпрацює з вищими навчальними закладами, що готують спеціалістів в галузі права. Як результат – протягом року в суді проходять практику студенти, які обрали професію юриста та закріплюють теоретичні знання практичними навиками.

  Так, впродовж вересня – грудня 2017 року на базі Чернігівського окружного адміністративного суду переддипломну практику проходили дві студентки – студентка II курсу магістратури заочної форми навчання Навчально-наукового інституту права і соціальних технологій Чернігівського національного технологічного університету та студентка Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Загалом за 2017 рік виробничу практику на базі суду пройшли 5 студентів вищих навчальних закладів України.

Під час проходження практики студенти під керівництвом досвідчених фахівців набули практичного досвіду роботи у суді, ознайомилися з організаційною структурою суду та набули навичок роботи працівника апарату суду, ознайомилися із практичним аспектом здійснення правосуддя в адміністративному процесі, можливостями проведення судового засідання в режимі відеоконференції тощо.

Чернігівський окружний адміністративний суд і надалі планує проводити подібні заходи та співпрацювати з майбутніми спеціалістами в галузі права з метою практичного засвоєння ними матеріалу, отриманого під час вивчення правових дисциплін.

За повідомленням прес-служби суду