Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аллу Олійник звільнено з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням

28 грудня 2017, 15:37

Вища рада правосуддя 28 грудня 2017 року розглянула заяву Олійник Алли Сергіївни про звільнення з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк поінформував, що суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олійник Аллу Сергіївну 26 вересня 2014 року XII позачерговим з’їздом суддів України призначено членом Вищої ради юстиції.

Відповідно до частини п’ятої розділу III «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Вищу раду правосуддя» члени Вищої ради юстиції, призначені або обрані до набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)», набувають статусу члена Вищої ради правосуддя та здійснюють повноваження членів Вищої ради правосуддя протягом строку, на який вони були призначені чи обрані, але не довше, ніж до 30 квітня 2019 року.

Відповідно до рішення Вищої ради правосуддя від 2 лютого 2017 року № 184/0/15-17 «Про утворення Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя» Олійник А.С. включено до складу Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Відповідно до пункту 2 частини першої статті 24 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» підставою для звільнення члена Вищої ради правосуддя з посади є подання заяви про звільнення з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням.

Вища рада правосуддя, розглянувши заяву Олійник А.С. про звільнення з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням, керуючись статтями 24 та 34 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», вирішила звільнити Олійник Аллу Сергіївну з посади члена Вищої ради правосуддя за власним бажанням та виключити її зі складу Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Алла Олійник подякувала членам Вищої ради правосуддя за це рішення, за спільні роки праці. «Вважаю, що ця праця була напружена, досить нелегка  з урахуванням тих завдань, які були визначені для ВРП Конституцією України і Законом України «Про Вищу раду правосуддя», і обсягу тих питань і матеріалів, які ми з вами розглядали. Я дуже вдячна вам за спільну працю, яка, на мою думку, є важливою для держави і суспільства», – сказала Алла Олійник.

Нагадаємо, що 10 листопада 2017 року Аллу Олійник Указом Президента України № 357/2017 призначено суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, який 15 грудня 2017 року розпочав свою роботу. 

 Прес-центр судової влади України