Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд стягнув з філії Запорізького облавтодору заборгованість за спожите дизельне пальне на суму понад 370 тис. грн.

27 грудня 2017, 16:16

Товариство з обмеженою відповідальністю звернулось до Господарського суду Запорізької області з позовом до Дочірнього підприємства «Запорізький облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» в особі Філії «Запорізька ДЕД»  про стягнення заборгованості за договором поставки нафтопродуктів.

Встановлено, що в січні 2013 року між сторонами було укладено договір купівлі-продажу товару, умовами якого визначено, що продавець зобов’язується поставити та передати у власність покупця нафтопродукти, а покупець зобов’язується прийняти товар та оплатити його загальну вартість.

Як свідчать матеріали справи, позивач на виконання умов договору поставив філії Запорізького облавтодору дизельне пальне на суму понад 1,6 млн. грн.

В порушення вимог договору, відповідач взяті на себе договірні зобов’язання належним чином не виконав та здійснив лише часткову оплату отриманого товару.

Діючим цивільним та господарським законодавством визначено, що зобов’язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог законодавства, а за відсутності таких умов та вимог, відповідно до звичаїв ділового обороту.

За невиконання або неналежне виконання сторонами зобов’язань за договором, винна сторона відшкодовує іншій заподіяні збитки.

Відповідно до норм ГК України, учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за порушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 09.11.2017 було прийнято рішення по справі №908/1997/17, яким позов товариства з обмеженою відповідальністю задоволено, з відповідача стягнуто заборгованість та штрафні санкції на загальну суму 372263,94 грн.

Рішення суду не оскаржувалось в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано наказ на його виконання.

За повідомленням прес-служби суду