Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Чернігівської області став майданчиком для пілотування програми ЄС/Ради Європи

21 грудня 2017, 15:17

18 грудня 2017 року Апеляційний суд Чернігівської області став майданчиком для пілотування курсу програми HELP «Вступ до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод». Це спільна програма Європейського Союзу та Ради Європи.

Вітали учасників заходу голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв, керівник Відділу Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Павло Пушкар та керівник програми ЄС/Ради Європи Вікторія Гальпєріна.

Першим зі своєю доповіддю виступив Павло Пушкар. Він детально ознайомив аудиторію із методологічними та практичними основами опрацювання практики Європейського суду з прав людини, проблематикою виконання рішень Європейського суду з прав людини стосовно України. Доповідач наголосив на тому, що судова система відіграє ключову роль в імплементації практики Європейського суду.

Голова Бахмацького районного суду Павло Пархоменко та адвокат АО «Engarde» Ірина Шевчук розповіли про право на повагу до приватного і сімейного життя в контексті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Друга частина семінару проходила 19 грудня 2017 року в Освітньому домі з прав людини, що знаходиться в с.Количівка Чернігівського району. Основна місія даної установи полягає в захисті прав людини шляхом розвитку консолідуючого освітнього простору. Учасників заходу ознайомили з роботою Освітнього дому, розповіли про історію його створення.

За повідомленням прес-служби суду