Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області залишив ухвалу Київського районного суду м. Одеси щодо «стрілка з «Белліні» без змін

11 грудня 2017, 17:40

Сьогодні, 11 грудня 2017 року, колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ апеляційного суду Одеської області розглянута апеляційна скарга прокурора на ухвалу слідчого судді Київського районного суду м. Одеси від 19 жовтня 2017 року про повернення прокурору для усунення недоліків обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно Андрієвського В.В. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 122, ч. 1 ст. 125, ч. 1 ст. 121, п.п. 1, 5, 7 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 358 КК України.

Підставою для повернення обвинувального акту відносно Андрієвського В.В. прокурору, відповідно до ухвали Київського районного суду м. Одеси, з’явилась невідповідність зазначеного процесуального документу вимогам ст. 291 КПК України, а саме: відсутність формулювання обвинувачення,  яке було висунуте Андрієвському В.В.

Нагадаємо, що Андрієвський В.В. обвинувачується в тому, що він 09 грудня 2012 року, приблизно о 01 годині 50 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння та діючи з хуліганських спонукань, здійснив 3 постріли з нарізного карабіну «Вулкан-ТК» по фасадній частині кафе-бару «Белліні», розташованого по вул. Рішельєвській, 64 у м. Одесі, в результаті чого сторонній особі було спричинено вогнепальне поранення, яке є тілесним ушкодженням середньої тяжкості. Далі Андрієвський В.В., діючи з хуліганських спонукань, увійшов до приміщення кафе-бару «Белліні» де, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи можливість настання суспільно-небезпечних наслідків та свідомо допускаючи їх настання, незважаючи на велику кількість відвідувачів кафе, відкрив неприцільну стрілянину, здійснивши 8 пострілів. В результаті дій Андрієвського В.В. двоє людей були вбиті, одна людина зазнала тяжких тілесних ушкоджень, та ще одна – легких тілесних ушкоджень.      

Будучи незгодним з ухвалою Київського районного суду м. Одеси від 19 жовтня 2017 року, прокурор подав апеляційну скаргу, в якій поставив питання про скасування зазначеної ухвали. Крім того, прокурор звернувся до апеляційного суду з клопотанням про продовження Андрієвському В.В. строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою в зв’язку з тим, що строк дії зазначеного запобіжного заходу, встановлений ухвалою Київського районного суду м. Одеси від 19 жовтня 2017 року, спливає 17 грудня 2017 року.

Розглянувши апеляційну скаргу та клопотання прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ погодилась з висновками суду першої інстанції про невідповідність обвинувального акту, складеного відносно Андрієвського В.В., вимогам кримінального процесуального закону та відхилила апеляційну скаргу прокурора, залишивши ухвалу Київського районного суду м. Одеси без змін.

Крім того, ухвалою апеляційного суду строк дії обраного обвинуваченому Андрієвському В.В. запобіжного заходу у виді тримання під вартою продовжений до 09 лютого 2018 року.  

 

      За повідомленням прес-служби суду