Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В рамках заходу «День відкритих дверей» Первомайський міськрайонний суд приймає гостей

08 грудня 2017, 17:45

 

    

З метою ознайомлення з роботою суду, 6 грудня 2017 року Первомайський міськрайонний суд Харківської області в межах заходу «День відкритих дверей» приймав гостей - учнів Первомайської гімназії № 3, Грушинського та Біляївського навчально-виховних комплексів.

 

Зустрічала гостей прес-секретар суду Тетяна Пушкар, яка розповіла про становлення Первомайського міськрайонного суду та судової системи загалом.

    

Першим кроком ознайомлення учнів з Первомайським судом стало відвідування зали судового засідання, де учасникам заходу розповіли про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам.

 

Якими якостями повинні володіти судді, з якими труднощами доводиться стикатися володарям мантій, що є найважчим та найприємнішим у професії судді – розповів суддя-спікер Олег Кочнєв. Під час спілкування діти ставили безліч запитань: і як воно бути суддею, і про справи з найтяжчими злочинами, що доводилося розглядати судді-спікеру, які найтяжчі покарання передбачені законом. На усі запитання присутні отримали вичерпні та зрозумілі відповіді.

    

З цікавою розповіддю виступила консультант суду Тетяна Карпенко. Відвідувачі мали змогу почути легенду про Феміду, як символ судочинства та  історію про її походження.

 

Після цього учасники заходу завітали до канцелярії, де старший секретар Тетяна Циганок пояснила, як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду, як розподіляються справи.

 

Наприкінці заходу школярі оглянули стенди, відвідали бібліотеку суду, в якій оглянули правову літературу, яка була їм представлена.

 

Діти із задоволенням фотографувалися в залі судового засідання та приміщенні суду.

По завершенню зустрічі учні, сповнені приємних вражень від побаченого та почутого, подякували організаторам за цікавий, пізнавальний, насичений захід.

   

Сподіваємося, що час, проведений в Первомайському міськрайонному суді Харківської області, сприятиме формуванню поваги до суду, а також стане в нагоді школярам у виборі їх майбутньої професії та допоможе правильно обрати свій шлях в майбутнє життя.

 

За повідомленням прес-служби суду