Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники секретаріату Вищої ради правосуддя пройшли планове навчання з пожежної безпеки

24 листопада 2017, 16:10

24 листопада 2017 року відбулося планове навчання працівників секретаріату Вищої ради правосуддя відповідно до вимог чинного законодавства з питань пожежної безпеки. Вказаний захід проводиться як щорічно, так і окремо для кожного працівника в межах вступного інструктажу з питань охорони праці при прийнятті на роботу відповідно до вимог Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 грудня 2014 року № 1417, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 5 березня 2015 року за № 252/26697, та інших нормативних документів.

Під час навчання працівники, відповідальні за стан пожежної безпеки у ВРП, ознайомили працівників із наявним у Раді протипожежним обладнанням, а саме: вогнегасниками ВП-6, пожежними кранами та системами порошкового пожежогасіння паркінгу, з урахуванням вимог законодавства.

Також фахівці управління з питань управління майном та контролю за його використанням секретаріату Вищої ради правосуддя акцентували увагу на принципах гасіння осередку пожежі переносними вогнегасниками, зазначивши, що невід’ємною складовою системи протипожежного захисту об’єктів різного призначення є первинні засоби пожежогасіння, застосування яких дозволяє ліквідувати пожежу на її початковій стадії й уникнути людських жертв та значних матеріальних збитків.

Завідувач відділу управління майном та охорони праці зазначеного управління Сергій Задков ознайомив з алгоритмом дій при користуванні вогнегасником у надзвичайних ситуаціях.

Після ознайомлення з будовою вогнегасника та правилами його використання проведено практичне заняття щодо гасіння імпровізованої пожежі. Роботу порошкового вогнегасника ВП-6 продемонстрував головний спеціаліст відділу управління майном та охорони праці управління з питань управління майном та контролю за його використанням Павло Царенко, після чого кожен працівник мав змогу отримати практичний досвід використання цього первинного засобу пожежогасіння.

С.Задков зазначив, що в подальшому подібні заходи будуть проводитись не рідше одного разу на рік. Крім того, планується проведення навчань спільно із працівниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Учасники заходу відзначили його корисність, адже здобуті знання та практичні навички сприятимуть підвищенню обізнаності про порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 Прес-центр судової влади України