Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляції прокурора щодо учасників масової бійки в клубі «Діскус» залишені без задоволення

23 жовтня 2017, 11:14

20 жовтня колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області в складі Фаріонової О.М., Куценко О.В.,Чебанової-Губарєвої Н.В. розглянула три провадження щодо підозрюваних, які брали участь у масовій бійці у клубі «Діскус» наприкінці вересня 2017 р.

24.09.2017 р. приблизно о 03.15 год., перебуваючи в розважальному закладі «Діскус» в БК «Металург» за адресою: м. Миколаїв, пр. Богоявленський, 321, за попередньою змовою Буглак Д.М., Товстолєс Є.С., Поляндра В.В. та Іськів О.С.,  ігноруючи факт перебування в громадському місці, із хуліганських спонукань, проявляючи явну неповагу до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок та загальноприйняті норми поведінки та моралі в суспільстві, в присутності інших відвідувачів розважального закладу, вчинили бійку з Кочнєвим І.Д. та Барбою В.М.

Останнім завдали ударів в тулуб та голову, кидали у Кочнєва І.Д. скляні стакани, пляшки та інші предмети, які знаходились у місці конфлікту, внаслідок чого заподіяли, згідно довідки приймального відділення Вітовської ЦРЛ, тілесні ушкодження у вигляді рани та припухлості волосистої частини голови, поверхневі різані рани лівого суглоба, різаної рани третього пальця правої кисті, численні садна та припухлості тулуба та кінцівок, а потерпілому Барбі В.М., згідно довідки тієї ж лікарні, забій носа. Також умисно пошкодили і знищили, майно розважального закладу «Діскус», що належать Коваленко П.О., тим самим спричинивши останньому матеріальну шкоду.

На ухвали слідчого судді Корабельного районного суду м. Миколаєва від 05 жовтня 2017 року, якими обрано запобіжні заходи у вигляді особистих зобов’язань, до апеляційного суду надійшли скарги прокурора щодо підозрюваних Буглака Д.М., Товстолєса Є.С.  та Іськіва О.С. у вчинені правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 296 КК України.

Прокурор просив ухвали скасувати та постановити нові, якими обрати запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці. На думку апелянта, слідчим суддею не в повній мірі врахована тяжкість покарання, що загрожує підозрюваним у разі визнання їх винуватими.

Всі підозрювані з’явилися до апеляційного суду і, заслухавши доповідь судді, прокурора на підтримку апеляційних скарг, заперечення захисників, вивчивши матеріали судового та кримінального проваджень, обговоривши доводи апеляційної скарги, суд встановив наступне.

Всі підозрювані офіційно працевлаштовані, мають постійне місце проживання, мешкають  разом із сім’ями, характеризуються виключно з позитивного боку, що свідчить про наявність у них сталих соціальних зв’язків; раніше жоден не судимий і до кримінальної відповідальності не притягувався.

Апеляційні скарги прокурора Миколаївської місцевої прокуратури № 2 Миколаївської області залишено без задоволення, а ухвали слідчого судді - без зміни.

Ухвали набрали законної сили з моменту їх проголошення та не підлягають оскарженню в касаційному порядку.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду