Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Правники-першокурсники відвідали Апеляційний суд Хмельницької області

23 жовтня 2017, 10:11

Сьогодні до Апеляційного суду Хмельницької області завітали студенти першого курсу Хмельницького університету управління та права на ознайомчу  екскурсію. Знайомили студентів із роботою суду заступник керівника апарату Марина Тимощук і референт прес-служби Юлія Салдан.

 

Працівники показали правникам-початківцям зали судових засідань, розказали про те, як працює суд, як відбуваються засідання в режимі відеоконференції. Ознайомили з обов’язками судового розпорядника, помічника судді, секретаря судових засідань і секретарів канцелярії. Студенти запитували про порядок прийняття рішень колегією суддів, суд присяжних, цікавилися як стати суддею і яка у нього винагорода. Хотіли дізнатись, чи проходять судді перед обранням на посаду детектор брехні. Юлія Салдан роз’яснила присутнім процедуру добору кандидатів на посади суддів і яку вагу в їх оцінці відіграє психологічне тестування.

Заступник керівника апарату суду Марина Тимощук розповіла, якою нелегкою і надзвичайно відповідальною є робота судді, зазначила про відкритість до співпраці.

Молоді люди схвально відгукувались про умови роботи суду та облаштування залів судових засідань. Висловили бажання відвідати слухання цікавих цивільних і кримінальних справ.

Наприкінці екскурсії група першокурсників провела зйомки імпровізованого судового засідання, в результаті яких вони підготують відеоролик на конкурс “Дебют першокурсників”.

Дякуємо студентам за цікаве спілкування і позитивні емоції! Такі зустрічі дають змогу не лише ознайомити із роботою суду, а й отримати від громадськості зворотній зв'язок щодо оцінки нашої роботи очима активного студентства.

Суд відкритий до співпраці з молоддю, яка бажає розвиватись і дізнаватись про роботу суду із середини. Будуть ще інші цікаві заходи.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду