Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

11 жовтня у Шепетівському міськрайонному суді слухатимуть справу стосовно осіб, які обвинувачуються у серії крадіжок

10 жовтня 2017, 16:00

Незакінчений замах на викрадення наркотичних засобів, вчинений за попередньою змовою групою осіб, крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у житло  – у цих кримінальних правопорушеннях, передбачених ч.3 ст.15, ч.2. ст. 308, ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України, обвинувачують двох шепетівчан, а одного з них ще й за ч.2 ст. 185 ККУ (крадіжка, вчинена повторно). Про це йдеться в обвинувальному акті місцевих правоохоронців.  

Згідно з документом, «спекотним» для обох чоловіків, уже досвідчених у вчиненні корисливих злочинів, видався липень 2017-го. За словами правоохоронців, 4 липня вони вирішили викрасти з присадибної ділянки місцевої жительки снодійний мак, з якого приготувати наркотики. Проте, задумане не вдалося: коли ті, не ховаючись, рвали і складали в сумку рослини, на крики господині збіглися сусіди, котрі й затримали їх до приїзду поліції.

Однак, наполегливих у своїй справі шепетівчан це не налякало. За результатами досудового розслідування, вже 12 липня один з них серед білого дня з двору будинку викрав велосипед, ще через два тижні – з «Жигулів» поцупив автомагнітолу і акумуляторну батарею. Наступного дня вночі, уже разом зі спільником, проникши через вийняту шибку до оселі містянки, винесли речей на суму майже 5 тисяч гривень. Не гребували нічим: посуд, постільна білизна, одяг – усе ішло до рук.

Вироку суду обвинувачені чекають  під вартою.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду