Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тернопільський окружний адміністративний суд відвідали школяри

05 жовтня 2017, 10:22

 До Тернопільського окружного адміністративного суду завітали учні 11 класу загальноосвітньої школи №19 І-ІІІ ступенів міста Тернополя. Виконуючий обов'язки голови Тернопільського окружного адміністративного суду Осташ Андрій Васильович та заступник керівника апарату суду Вербицький Роман Анатолійович розповіли учням спеціалізованого правового класу про особливості адміністративного судочиснства та адміністративної юстиції, зокрема.

 Особливу увагу було приділено порядку та особливостям звернення до окружного адміністративного суду, типовим помилкам, що трапляються під час реалізації особами їх конституційних прав на судовий захист. А саме, присутніх було ознайомлено із правилами звернення із адміністративним позовом до суду, роз'яснено правила підсудності, які розмежовують спори, що розглядаються місцевими загальними судами, як адміністративними та окружними адміністративними судами, окреслено найбільш болючі питання підсудності в сфері адміністративного судочинства, які невирішено судовою практикою по сьогоднішній день. Майбутніх правників ознайомлено правилами фіксування судового процесу за допомогою звукозаписуючого технічного пристрою та порядком проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

 Окрім цього, учнів спеціалізованого класу ознайомлено із учасниками адміністративного процесу та їх правовим статусом. Зосерджено увагу слухачів було і на майбутніх аспектах адміністративного судочинства, що прописані в КОДЕКСІ АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДОЧИНСТВА "майбутнього", згідно законопроекту №6232, що вчора, 03.10.2017, був проголосований парламентаріями. Як виявилось, молоді правники досить активно цікавляться судовою реформою, змінами до процесуального законодавства та ознайомлені із основоположними її положеннями, а це свідчить, що в нас підростає правосвідоме покоління і високим рівнем правової культури.

 На завершення молодим правникам в пам'ять про участь в "Тижні права", який проводився Тернопільським окружним адміністративним судом вручено книжку "АДМІНІСТРАТИВНЕ СУДОЧИНСТВО", із символічним побажанням: "ВМІННЯ НАВЧАТИСЬ, А НЕ ПОВЧАТИ ЗРОБИТЬ ЖИТТЄВІ МРІЇ ЗДІЙСНЕННИМИ, ПРОБЛЕМИ ЗДОЛАННИМИ, А ЖИТТЯ СПОВНЕНИМ ВЕЛИЧНИХ ПЕРЕМОГ І ЗДОБУТКІВ".

 Завтра, 05.10.2017, ми продовжемо знайомити молоде правове покоління із особливостями роботи окружного адміністративного суду, ділись досвідом і надіятись, що в їхніх очах, очах молодого покоління довіра до суду та судової влади завжди буде високою.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду