Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВССУ надали методичну допомогу в застосуванні законодавства суддям місцевих судів Хмельницької області

05 жовтня 2017, 10:01

29 вересня 2017 року суддя, секретар судової палати у кримінальних справах ВССУ Валентина Щепоткіна та суддя ВССУ Вячеслав Наставний з робочим візитом відвідали м. Кам’янець-Подільський, де взяли участь у роботі семінару з проблемних питань застосування норм матеріального і процесуального права при розгляді кримінальних проваджень.

Висвітлюючи проблемні питання забезпечення єдності судової практики, Валентина Щепоткіна звернула увагу учасників заходу на істотні порушення вимог кримінального процесуального закону, які є підставою для скасування судових рішень з призначенням нового розгляду у суді першої інстанції, зокрема у зв’язку із ухваленням судового рішення незаконним складом суду, відсутністю у судових рішеннях формулювання обвинувачення, визнаного судом доведеним згідно з вимогами п. 2 ч. 3 ст. 374 Кримінального процесуального кодексу України, а також практику касаційного суду щодо скасування судових рішень з інших підстав, визначених у ст. 412 КПК.

Суддя ВССУ Вячеслав Наставний у своїй доповіді на основі конкретних прикладів звернув увагу на проблемні питання, що виникають у судовій практиці та пов’язані з оцінкою судами першої інстанції доказів, отриманих в результаті проведення оперативних розшукових заходів та негласних слідчих (розшукових) дій. Під час семінару також розглядалися й інші актуальні проблеми застосування судами норм кримінального процесуального законодавства.

У навчальному заході взяли участь судді першої та апеляційної інстанцій  Хмельницької області, а також голови й секретарі судових палат апеляційних судів Тернопільської та Чернівецької областей.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВССУ