Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учні школи-ліцей – на екскурсії у Жмеринському міськрайонному суді

05 жовтня 2017, 09:09

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством за для покращення доступу до правосуддя, в  рамках  Тижня  права, 04 жовтня  2017 року в  Жмеринському  міськрайонному суді  Вінницької області проведено День відкритих дверей.

Жмеринський міськрайонний суд в черговий раз відкрив свої двері для охочих ознайомитись з судовою системою та побачити усе на власні очі. Першими взяти участь у заході виявили бажання учні 9-А класу  НВК «ЗОШ 1-Ш ст.- ліцей» разом із практичним психологом Вікторією Гагалюк та  педагогом-організатором Лілією Нєвєровою, які мали можливість ознайомитись з історією створення суду, його приміщенням, музейною кімнатою, роботою працівників апарату суду.

На початку заходу голова суду Любов Сенько привітала дітей у стінах державної установи та повідомила, що зустріч відбувається в рамках Тижня права, присвяченому до Дня юриста. Розповіла про становлення Жмеринського  міськрайонного суду та судової системи загалом.

Судді Петро Порощук та Ольга Саландяк розповіли про особливості професії судді, довели статистику   щодо   розглянутих  справ  по неповнолітніх, застерегли від необдуманих  кроків в  молодому  віці.

Учні цікавились структурою суду, оплатою праці, посадовими обов'язками працівників, цікавими випадками правосуддя у нашому місті, зупинялись на питанні вибрання вузу для подальшого здобуття юридичної освіти. Дізналися учні і про те, що наш міськрайонний суд входить у трійку кращих судів Вінницької області, одним із показників є найменша кількість скасованих рішень у судах вищих інстанцій.

Керівник  апарату  Тетяна  Насоненко розповіла, як здійснюється організація роботи апарату Жмеринського міськрайонного  суду, які вимоги до працівників та яка відповідальність покладена на них, також розповіла про особливості проходження конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, ознайомила учасників заходу  з роботою канцелярії  суду,  де присутні  дізналися  про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  комп’ютерній  програмі  Д-3, про порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.  Провела  екскурсію до музейної кімнати.

Наприкінці гості подякували працівникам суду за цікаву екскурсію та нові знання.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду