Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Більше п’яти тисяч осіб виявили бажання взяти участь у доборі кандидатів на посади суддів місцевих судів, – С.Козьяков

04 жовтня 2017, 16:20

Про це Голова ВККСУ Сергій Козьяков наголосив під час виступу на засіданні Панелі країн Східного Партнерства з питань верховенства права. У тематичній платформі «Східне Партнерство» № 1 «Демократія, належне врядування та стабільність» йшлося про судові реформи у європейських країнах.

Голова Комісії розповів про процедури конкурсу до Верховного Суду, а також набутий досвід ВККСУ у проведенні першого в історії України конкурсу на найвищі суддівські посади.

Під час засідання обговорювалися питання добору суддів у різних країнах, а також проведення письмових іспитів та початкову підготовку.

Сергій Козьяков не оминув увагою і наступні важливі кроки в реформуванні судової системи, зокрема найближчі плани в діяльності Комісії. Він зазначив, що в Україні розпочався добір кандидатів на посади суддів місцевих судів. Більше п’яти тисяч осіб звернулися до Комісії з бажанням взяти участь у доборі. Уже 31 жовтня 2017 року ті, кого допустили до участі в доборі, в межах відбіркового іспиту складатимуть анонімні тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань у сфері права та рівня володіння державною мовою.

Очільник ВККСУ поінформував делегації країн, що в Україні невдовзі буде створено Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Комісія уже оголосила конкурс на зайняття 21 вакантної посади судді зазначеного суду.

Нагадаємо, що 4-6 жовтня 2017 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, а також в.о. директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк із робочим візитом перебувають у Брюсселі.

Програмою візиту передбачено участь української делегації у засіданні країн Східного Партнерства, круглому столі та зустрічах, де основною темою розмови буде реалізація судової реформи в Україні.

Візит української делегації до Брюсселя відбувається за підтримки Європейської Комісії.

Джерело