Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Полтавської області відвідали студенти-правники

03 жовтня 2017, 15:29

До Апеляційного суду Полтавської області знову завітали студенти, цього разу не на екскурсію, а за практичним досвідом. Студенти Полтавського інституту бізнесу Міжнародного науково – технічний університет імені академіка Юрія Бугая мали можливість ознайомитися з роботою секретаря судового засідання судової палати з розгляду цивільних справ.

Світ юридичних професій дуже різноманітний, але почесне місце в ньому слід відвести посаді секретаря судового засідання.

Секретар судового засідання процесуальним законодавством відноситься до інших учасників цивільного процесу, на якого покладено відповідальні завдання, зокрема щодо забезпечення фіксування судового процесу технічними засобами та ведення журналу судового засідання, здійснення судових викликів та повідомлень, перевірка наявності та з’ясування причин відсутності осіб, яких було викликано до суду, оформлення матеріалів справи. Для того, щоб стати секретарем судового засідання судової палати з цивільних справ необхідно мати вищу освіту, не нижче ступеня молодшого бакалавра, за спеціальністю «Правознавство», «Право», «Правоохоронна діяльність», вільно володіти державною мовою та пройти конкурсний відбір, відповідно до Закону України «Про державну службу».

Джерело

За повідомленням прес-служби суду