Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області спростовує інформацію сайту "Шостка- Інфо"

03 жовтня 2017, 13:12

   Останнім часом "модним трендом" стало звинувачувати суддів в усіх проблемах та негараздах як суспільства, так і окремих громадян. На жаль, мають місце такі випадки і з боку представників ЗМІ.

      Так, 29 вересня 2017 року на сайті "Шостка- Інфо" було розміщено статтю " Сплю как собака" про воїна-афганця, котрий мешкає в гуртожитку і не може отримати окрему квартиру. При цьому, в статті зазначено, що квартири справно (тобто безперебійно, постійно) отримують високі чини – прокурори, судді,  керівники відділу  поліції.

      Вважаємо за необхідне довести до відома громадян наступне:

      Статтею 138 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 02.06.2016 року № 1402-VIII дійсно передбачена можливість забезпечення судді службовим житлом.

      Разом з тим, останні п’ять років службові квартири суддям Шосткинського міськрайонного суду Сумської області не надавались.

      На даний час, в Шосткинському міськрайонному суді Сумської області працюють 6 суддів, з яких: одна суддя - уродженка м. Шостка і не має потреби в службовій квартирі, одна суддя отримала службове житло при призначенні до м. Шостка в 2008 році; двоє суддів винаймають житло, один суддя щоденно їздить на роботу з іншого міста, і один суддя придбав квартиру в кредит.

      Таким чином, наведене в статті твердження щодо справного отримання суддями квартир в м. Шостка - є необґрунтованим.  

      Відповідно до п. 6 Кодексу етики українського журналіста повага до права громадськості на повну та об’єктивну інформацію про факти та події є найпершим обов’язком журналіста. Журналісти та редактори повинні здійснювати кроки для перевірки автентичності усіх повідомлень, відео - та аудіо матеріалів, отриманих від представників загалу, фрілансерів, прес-служб та інших джерел.

      Закликаємо, як працівників ЗМІ, так і представників громадськості при оприлюдненні інформації щодо суддів та судової влади вцілому свідомо ставитись до вимог щодо її об’єктивності та достовірності.

 Джерело

За повідомленням прес-служби суду