Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього начальника Липовецького районного сектора ГУ ДСНС України у Вінницькій області Романа Білоуса взято під варту

02 жовтня 2017, 18:27

29 вересня вже колишнього начальника Липовецького районного сектора Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Романа Білоуса взяли під варту прямо в судовій залі. Визначено і розмір застави: 38 прожиткових мінімумів працездатних осіб – 63 тисячі 992 гривень. До цього надзвичайник перебував під цілодобовим домашнім арештом.

Чоловіка підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Він начебто вимагав та отримав від підприємця 1500 гривень неправомірної вигоди. Ці гроші мали стати своєрідним відкупом від перевірки дотримання вимог пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.«А також за непритягнення підприємця за можливі порушення до встановленої законом відповідальності у майбутньому», – йдеться в ухвалі суду першої інстанції.

Апеляційну скаргу про зміну запобіжного заходу подав прокурор. У ній вказав на обґрунтований ризик впливу підозрюваного на потерпілого і свідків.

Якщо вину Романа Білоуса доведуть, він може позбутися волі щонайменше на 5 років.

 

Джерело

За повідомленням прес-служби суду