Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Перші професійні кроки» студенти-першокурсники юридичного факультету Запорізького національного університету зробили, завітавши до Апеляційного суду Запорізької області

29 вересня 2017, 08:41

Сьогодні, 28 вересня  2017 року свої «перші професійні кроки» зробили студенти-першокурсники юридичного факультету Запорізького національного університету, завітавши до Апеляційного суду Запорізької області. На даний захід разом зі студентами завітав викладач Олексій Макаренков - к.ю.н., доцент кафедри історії і теорії держави та права

Голова Апеляційного суду Запорізької області Віктор Городовенко привітав студентів та висловив сподівання, що екскурсія, яку проведуть керівник апарату суду та працівники парату суду буде цікавою, справить позитивне враження і стане у нагоді при подальшому  обранні  життєвого професійного шляху.

У ході проведення заходу студенти відвідали приймальню вхідної кореспонденції суду, кабінети канцелярій суду. Начальники відділів забезпечення діяльності судових палат з розгляду цивільної та кримінальної справ – Наталя Дубова та Олена Петрова ознайомили їх з функціональними обов’язками працівників канцелярій та роботою автоматизованої системи документообігу суду.

Потім студенти оглянули інформаційний стенд, який розміщений в холі першого поверху суду. На даному стенді знаходиться інформація, у якій доступно для громадян роз’яснюються деякі процесуальні питання, корисні інтернет-ресурси, правила поведінки в суді та списки справ, призначених до апеляційного розгляду.

У ході екскурсії студенти відвідали зали судових засідань. Начальник відділу служби судових розпорядників Сергій Семечкін ознайомив студентів із функціональними обов’язками судових розпорядників та розповів про розгляд справ в режимі відеоконференцзв'язку.

Із функціональними обов’язками секретаря судового засідання ознайомив студентів Сергій Волошин.

Студенти із захопленням слухали Сергія, який розповів про технічну фіксацію судових засідань.

Студенти мали змогу сфотографуватися у залах судових засідань та на мить відчути себе суддями.

Помічник судді Максим Деєв розповів про завдання та обов’язки помічника судді.

У ході екскурсії студенти оглянули стенди, на яких розміщені фотографії суддів у відставці та суддів області, які отримали державну нагороду - почесне звання «Заслужений юрист України».

Також студенти мали змогу відвідати комп’ютерний клас суду.

Керівник апарату суду Інна Пругло продемонструвала студентам презентаційну доповідь на тему « Апарат суду. Державна служба в апараті суду»

Начальник відділу обліку звернень громадян та діловодства (канцелярія) апарату суду – Олена Мельник детально зупинилась на функціях та завданнях відділу.

Прес-секретарем апарату суду Сніжаною Цвєтік було продемонстровано офіційний веб-сайт Апеляційного суду Запорізького області.

Олексій Макаренков разом зі студентами висловили слова вдячності керівництву суду та працівникам апарату за організацію проведеного заходу, який дав змогу побачити роботу суду «із середини», а студентам більше впевнитися у вірному виборі майбутньої професії – правознавця.

На завершення було зроблено колективне фото на пам'ять.

Від цієї зустрічі залишилися позитивні емоції та приємні враження у всіх учасників заходу,  повідомляє прес-секретар апеляційного суду Запорізької області.

Інф. Прес-центру судової влади України