Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Громадяни США більше довіряють суддям, ніж адвокатам і юристам», - адвокат Гаррі Дуглас Нікол

26 вересня 2017, 19:01

26 вересня 2017 року до Київського районного суду міста Одеси завітав черговий іноземний гість - Гаррі Дуглас Нікол (штат Теннесі, США), адвокат, управляючий партнер компанії «Ніколь і партнери».

Він вперше приїхав до Одеси з метою ознайомлення з роботою судової системи нашої країни.

Зустріли гостя голова суду Сергій Чванкін та судді Ігор Борщов, Геннадій Войтов та Ян Бескровний.

Голова Київського районного суду Сергій Чванкін розповів іноземному гостю про судову систему України, роботу суддів та основні етапи судової реформи.

Гаррі Нікол одразу зазначив, що приміщення Київського районного суду міста Одеси та те, як тут все облаштовано, дуже нагадує йому американські суди.

Американський гість розповів про найцікавіші справи зі своєї практики, адже за його плечима 40-річний адвокатський досвід.

«Я спеціалізуюся  на вирішенні спорів з нерухомістю, трудових спорів, а також спорів, пов’язаних із порушенням прав споживачів. До мене часто звертаються громадяни зі скаргами на якість продуктів, а також зі скаргами на медичних працівників. Дуже важливу роль в системі грає суд присяжних, який може бути і в цивільному, і в кримінальній провадженнях. Будь-який громадянин країни має право увійти до складу суду присяжних», - зазначив Гаррі Нікол.

Цікавим фактом, яким американський гість поділився з одеськими суддями, стало те, що статистично в США люди більше довіряють суддям, ніж адвокатам і юристам. Рівень довіри до американських суддів надзвичайно високий.

Сергій Чванкін зазначив, що  подібні зустрічі дозволяють суддям навчитися чогось у своїх західних колег, перейняти їх досвід, дізнатися, можливо, завдяки свіжому погляду, про якісь недоліки, які можна усунути і тим самим поліпшити роботу суду.

 Фото з заходу можна переглянути за посиланням.

Джерело

За повідомленням прес-служби суду