Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця суддів, психологів і соціальних служб

13 вересня 2017, 17:43

Завдяки системі електронної реєстрації на сайті Національної школи суддів України для участі в цьому семінарі зареєструвалося 50 суддів місцевих загальних судів з Київської, Житомирської, Полтавської, Львівської, Волинської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Для проведення всеукраїнського семінару запрошено суддів Віру ГайдукВікторію ЗубаковуОлену Свистунову, Вікторію Міхеєву, доцента кафедри цивільно–правових дисциплін Дніпропетровського гуманітарного університету, кандидата юридичних наук, Тетяну Алфьорову, практичного психолога центру соціально–психологічної реабілітації дітей Дніпровської міської ради Олега Прокопенка.

До програми семінару включено актуальні теми щодо загально–правових засад регулювання сімейних відносин в Україні в контексті захисту прав дитини, судового захисту майнових і житлових прав дітей і судову практику захисту прав дітей з врахуванням практики Європейського суду та правових позицій Верховного Суду України, розгляду положень Конвенції ООН про захист прав дітей, контролю за дотриманням прав дітей органами опіки та піклування, щодо налагодження ефективної співпраці судді з дитячими психологами та соціальними службами.

У межах семінару судді прослухають інтерактивні лекції з використанням презентацій; візьмуть участь в обговоренні актуальних питань судової практики в сімейних правовідносинах; переглянуть відеоролики та пройдуть анонімне тестування з використанням клікерів.

Повний текст програми всеукраїнського семінару розміщено на  веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка суддів. Усіх суддів, які з різних причин раніше не зареєструвалися для участі в семінарі, але бажають обговорити з колегами актуальні питання сімейних правовідносин,  запрошуємо до дискусії на круглому столі у Дніпрі!

Джерело

За повідомленням прес-служби НШСУ