Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чернівецький окружний адміністративний суд презентував роботу системи «Електронний суд»

13 вересня 2017, 08:40

11 вересня 2017 року в Чернівецькому окружному адміністративному суді за участю представників органів державної влади, адвокатів та працівників суду відбулась презентація роботи системи «Електронний суд».
Як було зазначено в ході зустрічі, функціонування системи «Електронний суд» здійснюється з метою налагодження процесу оперативного, швидкого та зручного обміну інформацією в електронному вигляді між судами, учасниками судового процесу, а також іншими державними структурами.
Також учасники заходу дізналися про досвід користування системами електронного правосуддя в інших країнах світу, про найближчі перспективи щодо удосконалення існуючої системи в України та про електронні сервіси, які на сьогодні функціонують в судах нашої держави.
Особливу увагу було зосереджено на можливостях учасників судового процесу отримати по електронній пошті процесуальні документи суду, отримати SMS-повідомлення (повістки) із зазначенням дати та часу судового засідання, надсилати до суду позовні заяви та документи по справах в електронному вигляді.
Наприкінці заходу між учасниками відбулась дискусія, під час якої були обговоренні перспективи розвитку електронного документообігу в Україні та про важливість розвитку системи «Електронний суд».

За повідомленням прес-служби суду