Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пирятинський районний суд Полтавської області повідомляє щодо виконання вироків суду з призначенням покаранням у виді штрафу

13 вересня 2017, 09:01

     У зв'яку зі збільшенням кількостей подань Пирятинського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства Юстиції про заміну засудженим до сплати штрафу несплаченої суми штрафу покаранням у виді - громадських робіт прес-служба суду вважає за необхідне повідомити наступне.

     У відповідності до ч.4 ст.26 Кримінально-виконавчого кодексу України у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

     Частиною 5 статті 53 КК України встановлено, що у разі несплати штрафу у розмірі не більше трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

    Ухилення засуджених від сплати зазвичай невеликих сум штрафу має наслідком застосування більш тяжкого покарання у виді громадських робіт ( наприклад, несплачена сума штрафу у 850 грн підлягає заміні на 50 год громадських робіт). Таким чином, з метою уникнення погіршення свого становища засуджені мають вчасно, у визначені законом строки, сплати штраф, визначений вироком суду. Засуджений, який не сплатив вчасно штраф, має можливість сплатити його добровільно до розгляду судом подання органу з питань пробації про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських робіт.  

Джерело

За повідомленням прес-служби суду