Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Запорізької області повернув до комунальної власності територіальної громади м. Запоріжжя приміщення кафе, власник якого заборгував міському бюджету понад 40 тис. грн. орендної плати

08 вересня 2017, 15:55

Запорізька місцева прокуратура №1 звернулась до Господарського суду Запорізької області з позовом в інтересах держави в особі Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради до фізичної особи-підприємця про розірвання договору оренди та звільнення нежитлового приміщення шляхом виселення.

Встановлено, що у травні 2016 року приватному підприємцю на підставі договору оренди було надане нежитлове приміщення по вулиці Пархоменка в м. Запоріжжя площею 145,5 м2.

Вказаним договором на відповідача був покладений обов’язок щодо своєчасного внесення орендної плати.

Однак, відповідач систематично порушував свої зобов’язання зі сплати орендних платежів, внаслідок чого утворився борг в сумі понад 40 тис. грн. за період з травня 2016 року по березень 2017 року.

Порушення підприємцем зобов’язань щодо своєчасного внесення орендної плати є тривалим та систематичним, за наданими до справи документами становить більш ніж 3 місяці поспіль.

Вказані обставини відповідно до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та умов спірного договору є підставою для дострокового розірвання договору та зобов’язання орендаря повернути об’єкт оренди на умовах, зазначених у договорі.

За таких обставин, Господарським судом Запорізької області 15.08.2017 було прийнято рішення по справі №908/1279/17, яким позов  задоволено, договір оренди розірвано, фізичну особу-підприємця зобов’язано звільнити нежитлове приміщення шляхом його виселення на користь Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради.

Рішення суду не оскаржувалося в апеляційному порядку та набрало законної сили, видано накази на його виконання.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду