Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вісьмох суддів звільнено з посад за загальними обставинами

05 вересня 2017, 18:10

Вища рада правосуддя на засіданні 5 вересня 2017 року ухвалила звільнити у зв’язку з поданням заяв про відставку:

Плавич Наталью Дмитрієвну – з посади судді апеляційного суду Одеської області;

Павленко Тетяну Іванівну – з посади судді апеляційного суду Луганської області;

Степаненка Юрія Івановича – з посади судді Кременчуцького районного суду Полтавської області;

Трегубенко Людмилу Олексіївну – з посади судді Подільського районного суду міста Києва;

Атаманюка Романа Ілліча – з посади судді Верховинського районного суду Івано-Франківської області;

Горблянського Ярослава Дмитровича – з посади судді апеляційного суду Івано-Франківської області;

Нечитайла Олександра Миколайовича – з посади судді Вищого адміністративного суду України.

Водночас Вища рада правосуддя ухвалила рішення про залишення без розгляду заяв про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку Чепурного Валерія Петровича з посади судді Соснівського районного суду міста Черкаси та Юрчука Михайла Івановича з посади судді Рівненського апеляційного господарського суду.

Розгляд заяви про звільнення Бойка Юрія Олександровича з посади судді Царичанського районного суду Дніпропетровської області зупинено.

ВРП ухвалила рішення звільнити у зв’язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням Шаповал Ольгу Сергіївну з посади судді апеляційного суду Запорізької області.

Крім того, Вища рада правосуддя ухвалила рішення про залишення без розгляду заяв про звільнення за власним бажанням Рибаєва Олега Аркадійовича з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області та Призенка Дмитра Олексійовича з посади судді Слов’яносербського районного суду Луганської області. Також Вища рада правосуддя залишила без розгляду повідомлення ВККСУ про звільнення Рибаєва Олега Аркадійовича з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у зв’язку із закінченням строку, на який його призначено.

Нагадаємо, що 27 липня 2017 року рішенням Вищої ради правосуддя Рибаєва О.А. звільнено з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України. 

Вища рада правосуддя відклала розгляд питання про звільнення у відставку Гураша Михайла Васильовича з посади судді Надвірнянського районного суду Івано-Франківської області.

Суддя Гураш М.В. просив відкласти розгляд його заяви про відставку у зв’язку з участю у розгляді кримінальної справи як головуючого.

Джерело 

Прес-центр судової влади України