Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пріоритетом подальшого впровадження судової реформи повинні бути інтереси громадян, які мають отримувати якісну правову допомогу

05 вересня 2017, 09:50

4 вересня 2017 року у Верховному Суді України відбувся черговий брифінг за участі Голови Верховного Суду України Ярослава Романюка та суддів-спікерів Верховного Суду України Олександра ПрокопенкаАнатолія ЄмцяБогдана Пошви та Василя Гуменюка.


Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк ознайомив журналістів із рішеннями, ухваленими на Пленумі Верховного Суду України, який відбувся того ж дня. За результатами розгляду порядку денного судді ВСУ вирішили підтримати конституційне подання щодо відповідності (конституційності) частини восьмої статті 36 Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» в редакції Закону України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» (з наступними змінами) частині першій статті 8, частині першій статті 19, частинам другій і третій статті 22 та частині першій статті 58 Основного Закону України, а також просили визнати провадження за цим поданням невідкладним і розглянути його в межах місячного строку.

Ярослав Романюк також навів статистичні дані, підготовлені Європейською комісією з питань ефективності правосуддя Ради Європи (CEPEJ).

У ході брифінгу судді-спікери від кожної з палат Верховного Суду України поінформували представників засобів масової інформації про рішення Верховного Суду України у справах, що розглядалися упродовж серпня 2017 року у Судових палатах в адміністративних, господарських, кримінальних і цивільних справах. Судді-речники також ознайомили учасників брифінгу з актуальними питаннями діяльності Верховного Суду України.

Джерело

За повідомленням прес-служби ВСУ