Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Волинської області залишив без змін ухвалу Луцького міськрайонного суду про обрання запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання Олександру Тиводару

04 вересня 2017, 17:02

22 серпня 2017 року в Апеляційному суді Волинської області відбувся розгляд матеріалів кримінального провадження № 161/12261/17 за апеляційними скаргами  начальника відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордоної служби прокуратури Волинської області Семенюка А.Я., підозрюваного Тиводара О.О. на ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 10 серпня 2017 року про відмову в задоволенні клопотання начальника СВ Управління СБ України у Волинській області Хитрика О.П., про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного Тиводара Олександра Олександровича.

10 серпня слідчим суддею відносно Тиводара Олександра Олександровича було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

На початку засідання прокурор заявив клопотання про проведення закритого  судового засідання, мотивуючи це забезпеченням безпеки для осіб, які причетні до справи.

Натомість, сторона захисту просила проводити відкрите судове засідання. Колегія суддів підтримала сторону захисту і  відхилила клопотання прокуратури у зв’язку з чим справу було розглянуто у відкритому судовому засіданні.

На підтримку голови «Варти порядку» до Апеляційного суду прийшла велика кількість однодумців, активістів та громадських діячів.

Заслухавши доповідачів, вислухавши пояснення представників сторін, перевіривши правильність застосування Луцьким міськрайонним судом норм процесуального та матеріального права, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області України відмовила у задоволенні апеляційних скарг як сторони захисту, так і сторони обвинувачення та залишила ухвалу Луцького міськрайонного суду без змін.

Усі присутні в залі оплесками підтримали остаточне рішення.

 

http://www.volynpost.com/news/95373-apeliaciia-zalyshyla-bez-zmin-rishennia-po-tyvodaru

http://p-p.com.ua/articles/85639/

http://www.volga.lutsk.ua/view/17809/

https://www.volynnews.com/news/society/u-lutsku-mitynh-na-pidtrymku-oleksandra-tyvodara/

https://konkurent.in.ua/news/luck/17663/sud-zalishiv-rishennya-schodo-tivodara-bez-zmin-.html

Джерело 

За повідомлення прес-служби суду