Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місце розгляду кримінального провадження щодо адвоката Головачової Л.М. буде визначено ВССУ

04 вересня 2017, 14:48

До апеляційного суду Одеської області надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням Головачової Л.М., що займалася у м. Одесі адвокатською діяльністю, та співробітниці Комінтернівського районного суду Одеської області Барсегян Є.Ш., у вчиненні спільних дій, спрямованих на вимагання та отримання неправомірної вигоди в розмірі 3000 доларів США від приватного  нотаріуса Гребенюк І.М. за вплив на органи досудового слідства та суду і сприянні у вирішенні питання щодо залишення Гребенюк І.М. у процесуальному статусі свідка під час проведення досудового розслідування за обвинуваченням іншої особи у вчиненні шахрайських дій.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси обвинувальний акт щодо Головачової Л.М. та Барсегян Є.Ш. був повернутий прокурору для усунення недоліків та приведення його у відповідність до вимог кримінального процесуального закону. Одночасно зазначеною ухвалою було відмовлено у задоволенні клопотання захисника про зміну Головачовій Л.М. запобіжного заходу з  тримання під вартою на особисте зобов’язання.

Зазначена ухвала оскаржена обвинуваченою  Головачовою Л.М. та її захисниками  до апеляційного суду.

Проте всі діючи судді апеляційного суду вже брали участь у розгляді провадження на стадії досудового розслідування, тому вони, згідно до вимог кримінального процесуального законодавства, не можуть брати участь у розгляді кримінального провадження повторно.

З огляду на це в апеляційному суді Одеської області наразі неможливо сформувати склад суду для розгляду зазначених апеляційних скарг, тому  провадження стосовно Головачової Л.М. направлено до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з поданням про вирішення питання щодо направлення кримінального провадження для розгляду апеляційних скарг обвинуваченої та її захисників до іншого суду.   

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду