Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Закарпатської області розглянув апеляційну скаргу захисника підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди

01 вересня 2017, 11:08

Апеляційний суд Закарпатської області розглянув апеляційну скаргу  захисника на ухвалу слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, якою застосовано щодо працівника митниці, підозрюваного за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) запобіжний захід  у вигляді тримання  під вартою з визначенням застави у розмірі 1 млн. 8 тис. грн.

Адвокат, не погоджуючись з рішеннями суду, оскаржив ухвалу слідчого судді у вищій інстанції. В апеляційній скарзі просив суд застосувати до свого підзахисного менш суворий запобіжний захід.

Суд, враховуючи дані про особу підозрюваного, зокрема його матеріальний стан, наявність на утриманні двох неповнолітніх дітей, дружини, яка у зв’язку з важким захворюванням не працює, розмір коштів, які відповідно до підозри, отримав громадянин Г., дійшов висновку, що розмір застави - є непомірним для підозрюваного, несправедливим.

Відтак, з вищевказаних підстав суд апеляційної інстанції краю залишив чоловіка під вартою до 5 жовтня 2017 року, зменшивши заставу до 252 тис. 600 гривень. Разом з тим, підозрюваному заборонено здійснювати виїзд за кордон, а також накладено обов’язок на першу вимогу з’являтися до правоохоронних органів.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду