Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд призначив покарання відповідно до тяжкості кримінального правопорушення

01 вересня 2017, 10:55

Колегія суддів судової палати з розгляду  кримінальних справ апеляційного суду Херсонської області розглянула у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу прокурора на вирок Каховського міськрайонного суду Херсонської області від  19 січня 2017 року, яким громадянина Л. засуджено за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України із застосуванням ст. 69 Кримінального кодексу України на 3 роки позбавлення волі.

 

Судом першої інстанції громадянина Л.  визнано винним та засуджено за те, що він у листопаді місяці 2016 року повторно, умисно, незаконно заволодів залишеним без нагляду біля вказаного будинку мопедом марки «Ноndа Dіо АЕ 28».

 

В  апеляційній  скарзі прокурор, не оспорюючи доведеність вини та правильність кваліфікації дій громадянина Л.,  порушив питання про скасування вироку в частині призначення покарання  в зв’язку з невідповідністю призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості та  просив ухвалити новий вирок, яким призначити громадянину Л. за ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років без конфіскації майна. Зазначив, що обвинувачений визнав себе винним під тиском зібраних у провадженні доказів, тому суд безпідставно визнав обставинами, що пом’якшують  покарання,  щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

 

У ході судового розгляду колегія судів дійшла висновку, що суд першої інстанції фактично не врахував дані про особу обвинуваченого, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів проти власності,  та, маючи не зняту та непогашену судимість у встановленому законом порядку,  знову вчинив умисний тяжкий злочин, що свідчить про його небажання стати на шлях виправлення. Отже застосування ст. 69 Кримінального кодексу України щодо пом’якшення  покарання громадянина Л. не знайшло у вироку належного обґрунтування. Таким чином колегія суддів апеляційну скаргу прокурора задовольнила, вирок суду першої інстанції в частині призначення покарання скасувала та ухвалила новий, яким призначила покарання громадянину Л. у виді позбавлення волі строком на 5 років без конфіскації майна.

Джерело 

За повідомленням прес-служби суду