Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання авторського колективу посібника для суддів з історії земельного законодавства України у ХХ – на початку ХХІ століть

29 серпня 2017, 18:03

29 серпня 2017 року в Національній школі суддів України відбулося засідання авторського колективу  посібника для суддів з історії земельного законодавства України у ХХ – на початку ХХІ століть.

Зважаючи на важливість належного гарантування та реалізації права на землю, посібник покликаний допомогти суддям дослідити історичну ретроспективу розвитку земельного законодавства та ознайомитись із нормативно–правовими актами, які діяли в конкретний проміжок часу та чинні сьогодні. У посібнику наведені нормативно–правові акти, які мають важливе практичне значення для суддів, оскільки для правильного вирішення справи необхідно знати законодавство, яке діяло на момент виникнення спірних правовідносин між сторонами. Зазначений посібник підвищить ефективність роботи суддів і працівників апаратів судів із пошуку відповідних законодавчих актів.

Для розробки посібника запрошено групу авторів: 

- члена кореспондента Національної  академії правових наук, завідувача сектора Інституту держави і права ім. В.М. Корецького, доктора юридичних наук Павла Кулинича;

 - суддів Олександра Тиханського та  Костянтина Медведєва.

Розробка видання здійснюється за сприяння українсько-канадського проекту “Освіта суддів – для економічного розвитку”.

Під час зустрічі розробники обговорили зміст посібника та разом із провідним науковим співробітником відділу міжнародного співробітництва Вікторією Семенюк погодили план його доопрацювання.

Джерело