Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП задовольнила клопотання виконувача обов’язків Генерального прокурора України про тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя

23 серпня 2017, 14:46

Вища рада правосуддя під час засідання 23 серпня 2017 року розглянула клопотання виконувача обов’язків Генерального прокурора України – першого заступника Генерального прокурора Сторожука Д.А. про тимчасове відсторонення судді Новопсковського районного суду Луганської області Потапенка Романа Романовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності строком на два місяці, яке надійшло до ВРП 21 серпня 2017 року.

Як повідомив доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, у клопотанні зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Мотивуючи необхідність тимчасового відсторонення судді Потапенка Р.Р. від здійснення правосуддя, перший заступник Генерального прокурора України зазначив, що, перебуваючи на посаді судді і здійснюючи правосуддя, Потапенко Р.Р. матиме можливість знищення або підробки документів і речей, які можуть бути доказами вчинення кримінального правопорушення. Крім того, відсторонення від посади судді Потапенка Р.Р. є необхідним з метою упередження тиску та свідка та унеможливлення вжиття суддею заходів до знищення чи спотворення окремих матеріалів кримінальної справи.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича, представника Генеральної прокуратури України – прокурора другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олефіра Юрія Олексійовича, суддю та його представника – адвоката Федура Андрія Анатолійовича, Вища рада правосуддя вирішила клопотання виконувача обов’язків Генерального прокурора України – першого заступника Генерального прокурора Сторожука Д.А. задовольнити частково; тимчасово, до 17 жовтня 2017 року, відсторонити суддю Новопсковського районного суду Луганської області Потапенка Романа Романовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Джерело

Прес-центр судової влади України