Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам пілотного курсу навчальної Програми з питань судового адміністрування

12 червня 2013, 16:54

 Відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам пілотного курсу навчальної Програми з питань судового адміністрування

 

Сьогодні, 12 червня 2013р. у приміщенні готелю “Президент” відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам пілотного курсу навчальної Програми з питань судового адміністрування, яка була розроблена та проведена спільно Проектом Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Україна: справедливе правосуддя», Державною судовою адміністрацією України, Національною школою суддів України та Університетом штату Мічиган.

Урочисту церемонію відкрив Голова Державної судової адміністрації України. У своєму вітальному слові Руслан Кирилюк подякував Проекту “Україна: справедливе правосуддя”, Університету штату Мічиган та Національній школі суддів за плідну сумісну співпрацю. “Завершився важливий етап роботи, в результаті якого ми вже маємо сорок кваліфікованих судових адміністраторів. В українських судах працюють виключно юристи і займаються вони не лише самим здійсненням правосуддя, а й адміністративними питаннями. Ми живемо у світі, де менеджмент давно став професією, а наука управління стоїть поряд з іншими науками. В тому числі і судовий менеджмент. Адаптуючись до реалій сьогодення, ми запозичуємо позитивний досвід інших країн, як наразі запозичили досвід США. Очевидно, що і в Україні судове управління має стати професійним, а керівники апаратів судів мають керуватися не лише досвідом та інтуїцією, а й знаннями. На сьогодні ми маємо вже 40 осіб, що цими знаннями володіють, і тепер їх завдання полягає в тому, щоб поширити ці знання серед своїх колег, а наше – створити всі умови для кваліфікованого навчання інших працівників суду по всій Україні”,- сказав у своїй промові Руслан Кирилюк.

Привітали випускників курсу також  Проректор Національної школи суддів України Оксана Кучинська, Директор регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку в Україні, Молдові, Білорусі та Кіпру Джед Бартон, Керівник Проекту USAID “Справедливе правосуддя” Девід Вон, Директор Програми з питань судового адміністрування Університету штату Мічиган Морін Коннер. З ключовою доповіддю на тему: “Судове адміністрування в ХХІ столітті” виступила Президент Національної асоціації з судового адміністрування США (NACM), судовий адміністратор суду округу Монтгомері (Роквіль, Меріленд, США)  Памела Гарріс.

В рамках урочистої церемонії вручення сертифікатів відбулася прес-конференція та Круглий стіл, де були підведені підсумки проведеної роботи та обговорені майбутні перспективи навчання судових адміністраторів в Україні.