Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державну судову адміністрацію України відвідала місія експертів країн-членів ЄС в рамках проекту Twinning

17 травня 2013, 13:57

15 травня 2013 року в приміщенні Держаної судової адміністрації України відбулася зустріч заступника Голови ДСА України Віталія Положишника із місією експертів країн-членів ЄС у складі заступника голови Верховного адміністративного суду Литви Ірмантаса Ярукайтіса та голови судової палати адміністративного суду міста Марсель (Франція) Сержа Гонзалеза. Також у робочій зустрічі взяли участь: заступник генерального директора державного підприємства «Інформаційні судові системи» Віталій Живаєв, начальник управління з питань судового діловодства Олександр Слоніцький, заступник начальника управління - начальник відділу судової статистики та діловодства Антоніна Поліщук, представники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ Державної судової адміністрації України.

 Як відомо, розпочато роботу в рамках реалізації компоненту «Надання практичної допомоги із впровадження заходів і рекомендацій» проекту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні».

 Під час зустрічі обговорено існуючу систему документообігу в судах, нову інструкцію з діловодства, а також умови формування статистичної звітності. Європейські гості цікавилися  процедурою отримання електронно-цифрових підписів для суддів та громадян, а також тими нововведеннями, які ДСА України втілює останніми роками, зокрема, із запровадження систем відеоконференцзвязку, проекту «Електронний суд» та відправки судових повісток за допомогою смс-повідомлень.