Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося чергове засідання Ради суддів України

22 березня 2013, 14:00

 22 березня 2013 року у приміщенні Верховного Суду України (м. Київ, вул. Пилипа Орлика, 8) відбулося чергове, друге, засідання Ради суддів України у новому складі під головуванням Василя Онопенка.
 На засіданні обговорено стан виконання рішень Ради суддів України у період 2010-2013 років. Заступник голови Ради суддів України Раїса Ханова відзначила, що більшість рішень є виконаними, але є й такі, що потребують додаткової роботи. За словами заступника голови Ради суддів України, для вирішення окремих питань утворені робочі групи, до складу яких увійшли члени Ради із залученням профільних фахівців. Загалом Радою суддів України минулої каденції було прийнято 223 рішення, наразі 9 рішень перебувають на виконанні.
 Члени Ради суддів України затвердили Орієнтовний план роботи Ради суддів України на І півріччя 2013 року, а також графік чергових засідань Ради суддів України на 2013 рік.
 Радою суддів України призначено  Півторака Володимира Вікторовича першим заступником Голови Державної судової адміністрації України, звільнивши його з посади заступника Голови Державної судової адміністрації України, а заступником Голови Державної судової адміністрації України призначено Холоднюка Зеновія Васильовича.
 Члени Ради обговорили потребу у визначенні напрямків діяльності Ради суддів України з виконання рішення чергового ХІ з’їзду суддів України. За підсумками обговорення прийнято рішення протягом місяця, зокрема, до наступного засідання, визначитись кожному члену Ради суддів України із конкретними напрямками діяльності.
 Про розгляд звернення народного депутата України Петренка П.Д. щодо низки питань у зв’язку зі змінами до Переліку судових рішень судів загальної юрисдикції, що підлягають включенню до Єдиного державного реєстру судових рішень судів загальної юрисдикції, затвердженими Радою суддів України 21 грудня 2012 року, прийнято рішення доручити члену Ради Галині Канигіній підготувати проект відповіді.
 Також члени Ради суддів України розглянули звернення Донецького та Житомирського апеляційних адміністративних судів щодо деяких труднощів у застосуванні пункту 3.1. Положення про автоматизовану систему документообігу суду та звернення   Севастопольського апеляційного адміністративного суду щодо проблемних питань, які виникли у зв’язку з затвердженням наказами Державної судової адміністрації України переліку відомостей про судовий збір, що вносяться до автоматизованої системи документообігу суду і форми звітності № 10 «Звіт про справляння, звільнення від сплати та повернення судового збору в місцевих та апеляційних судах». За підсумками розгляду вирішено додатково опрацювати вказане питання та розглянути його у квітні, під час наступного засідання РСУ.
 На засіданні обговорено звернення Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини щодо необхідності безкоштовного отримання Державною судовою адміністрацією України 8800 примірників спеціалізованого журналу «Практика Європейського суду. Рішення. Коментарі» для їх розповсюдження серед судів України.