Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України погодила подання ДСА України про скорочення 54 вакантних посад суддів

18 квітня 2016, 17:03

 15 квітня цього року Рада суддів України в режимі відеоконференцзв'язку продовжила своє засідання, розпочате 8 квітня 2016.

У засіданні взяли участь 24 члени Ради суддів України з 33, а також Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, заступник Голови Державної судової адміністрації України Ольга Булка.

Рада суддів України підтримала подання Державної судової адміністрації України про скорочення вакантних посад суддів у шістнадцяти судах загальної юрисдикції, зокрема у двох адміністративних, п’яти  господарських і дев’яти загальних.

Загалом було скорочено 10 вакантних посад суддів Вищого господарського суду України та 44   вакантні посади суддів у судах Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Одеської, Чернігівської областей.

Також Рада суддів України прийняла рішення про погодження подання Державної судової адміністрації України, внесеного з урахуванням судового навантаження, щодо збільшення штатної чисельності суддів у 4 загальних судах Вінницької, Донецької, Запорізької та Чернігівської областей, а саме:

Вінницького міського суду Вінницької області – на 1 одиницю;

Жовтневого районного суду міста Маріуполя Донецької області – на 4 одиниці;

Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя – на 5 одиниць;

Новозаводського районного суду міста Чернігова – на 1 одиницю.