Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочав свою роботу XI черговий з'їзд суддів України

22 лютого 2013, 13:52


Сьогодні в приміщенні Верховного Суду України, в Кловському палаці, почав свою роботу XI черговий з'їзд суддів України.

В роботі найвищого органу суддівського самоврядування беруть участь 93 делегати, а також присутні близько 100 гостей та запрошених.

 Президент України Віктор Янукович надіслав звернення до делегатів з'їзду, яке зачитав голова Ради суддів України, Перший заступник Голови Верховного Суду України Ярослав Романюк.

Делегати заслухали звіт Ради суддів України про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан фінансування та організаційне забезпечення діяльності судів. Підсумував результати діяльності органу суддівського самоврядування за останні 2,5 роки голова цього органу Ярослав Романюк. У своєму виступі голова Ради суддів України, зокрема, зазначив, що органи суддівського самоврядування повинні виконувати важливу функцію із визначення напрямків державної політики в питаннях розвитку судової системи. Рада суддів України, за його словами, має формувати єдину політику в цій сфері, представляти і захищати інтереси суддівського корпусу у відносинах з іншими органами влади. «Саме органи суддівського самоврядування повинні стати центром акумулювання ідей і досвіду здійснення судової реформи. У їх полі зору мають перебувати всі напрямки судової реформи і повинна забезпечуватися взаємодія з іншими органами державної влади», - заявив Ярослав Романюк.

Також буде розглянуто звіт рад суддів про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, про стан фінансування та організаційного забезпеченні діяльності судів, інформацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про формування суддівського корпусу України.

Делегатам з'їзду також буде запропоновано схвалити проект Кодексу суддівської етики, розроблений Радою суддів України, Стратегічний план розвитку судової влади України на 2013-2015 роки. Передбачається, що делегати ухвалять низку кадрових рішень, зокрема, про обрання судді Конституційного Суду України та нового складу Ради суддів України.