Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти Проекту Twinning з робочим візитом відвідали ДСА України

06 лютого 2013, 11:47

 

5 лютого  2013 року відбулася робоча зустріч заступника Голови Державної судової адміністрації України Віталія Положишника  з експертами Проекту Twinning - Державним Радником Франції Тьєрі ЛеРуа, заступником Голови Верховного адміністративного суду Литви Ірмантасом Ярукайтісом.

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Віталій Положишник під час зустрічі відзначив: «Ми завжди готові до обміну інформацією про діяльність судової системи, до конструктивного діалогу в питаннях вдосконалення діяльності судів».

Учасники зустрічі обговорили питання розподілу справ у судах та навантаження на суддів. Зокрема, при обговоренні вказаних питань європейських експертів було поінформовано про останні дослідження в рамках Проекту «Україна: справедливе правосуддя». Вжепроведено попередню оцінку процесів у судах загальної юрисдикції, зокрема, отримано відповіді від 665 місцевих загальних судів анкету із визначення часу, необхідного суддям для розгляду певних типів справ, та визначено відмінності у кількості часу, що допоможе визначити специфіку справ та кількість судів, котрі братимуть участь у дослідженнях часу. Наступним етапомстало визначення реального часу, необхідного для розгляду справи, зокрема, протягом шести тижнів у 80 вибраних судах фіксувався реальний час дослідження, що допоможе співставити два виміри – на першому та другому етапах та визначити середній показник. За підсумками отриманих даних буде визначено показник коефіцієнтів навантажень на суддів та подано на затвердження Радою суддів України, за погодженням з Державною судовою адміністрацією України, відповідні методики оцінювання та коефіцієнти навантажень на суддів.

 

Довідково:

Зустріч відбулася в рамках реалізації Проекту Twinning «Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні». Одним із компонентів якого є «Розширенняінституційнихможливостейадміністративногосудочинства». В рамках виконання цього компоненту триває обговорення найкращих практик і критеріїв визначення, оцінки і  розподілу навантаження між суддями.