Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Внесено зміни до Інструкцій з діловодства в місцевому та апеляційному загальних судах

19 листопада 2012, 14:02

Відповідно до частини першої статті 345 Кримінального процесуального кодексу України судовий розпорядник роздає особам, які беруть участь у судовому розгляді, пам'ятку про їхні права та обов'язки, передбачені цим Кодексом. Згідно з частиною четвертою статті 74 названого Кодексу у разі відсутності в судовому засіданні розпорядника його функції виконує секретар судового засідання.

З метою реалізації названих положень кримінального процесуального законодавства 16 листопада 2012 року Головою Державної судової адміністрації України Русланом Кирилюком підписано наказ № 156, яким внесено зміни до Інструкцій з діловодства в місцевому загальному суді, в апеляційному загальному суді.

Встановлюється, що судовий розпорядник, а в разі його відсутності – секретар судового засідання роздає особам, які беруть участь у судовому розгляді, пам'ятку про їхні права та обов'язки, передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України.

Також затверджено зміст відповідних пам’яток для осіб, які беруть участь у судовому розгляді.

Цей наказ набирає чинності з дня набрання чинності Кримінальним процесуальним кодексом України.

З відповідним наказом та додатками до нього можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Державної судової адміністрації України у розділі "Нормативно-правова база".

 

Довідково:

Кримінальний процесуальний кодекс України набирає чинності з 00 год. 20 листопада 2012 року.