Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прозорі та відкриті слухання у "справі вбивства 39" - вдалий експеримент, який має стати нормою для судової системи

16 жовтня 2015, 11:14

 Слухання у справі про "Вбивство 39 людей на Майдані" максимально відкриті і доступні для ЗМІ та представників громадськості – такого висновку дійшла група громадського спостереження "ОЗОН", проводячи моніторинг судових засідань, які відбуваються у Святошинському районному суді міста Києва.

За словами координатора групи Валерії Рибак - налагодження таких прозорих і відкритих слухань із зали судових засідань стало можливим завдяки плідній співпраці між громадським моніторингом, Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України.

      Щодо організації слухань у справі "Вбивства 39 людей на Майдані", то, як відзначає у своєму звіті за вересень 2015 року координатор групи громадського спостереження "ОЗОН" Валерія Рибак: "Вагомим досягненням є відкритість, прозорість та доступність процесу. Про те, що засідання транслюватимуть, завчасно повідомляється на сайті порталу "Судова влада України" http://court.gov.ua, де в реальному часі можна безперешкодно переглядати кожне судове засідання".

Нагадаємо, що справу про "Вбивство 39 людей на Майдані" розглядає суд присяжних, який складається з двох професійних суддів та трьох присяжних. Головуючим у справі є суддя Святошинського районного суду міста Києва Сергій Дячук.

 Прес-центр судової влади