Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України у співпраці з Проектом USAID «Справедливе правосуддя» проведе міжнародну конференцію «Суддівська етика: плекання громадської довіри та впевненості»

09 листопада 2012, 15:02

 

ПРОЕКТ «СПРАВЕДЛИВЕ ПРАВОСУДДЯ»

РАДА СУДДІВ УКРАЇНИ

 

 

 

13 та 14 листопада 2012 року в Києві у конференц-залі готелю «Русь» (вул. Госпітальна, 4) відбудеться міжнародна конференція «Суддівська етика: плекання громадської довіри та впевненості», організована Радою суддів України за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

 

Метою конференції є обговорення результатів регіональних дискусій суддів щодо проекту нової редакції Кодексу суддівської етики, які провела Рада суддів України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» в період з травня по жовтень 2012 року.

 

Проект нової редакції Кодексу суддівської етики підготовлений робочою групою Ради суддів України на виконання рішення Х позачергового з’їзду суддів України від 16 вересня 2010 року. Наразі в Україні є чинним Кодекс професійної етики судді, схвалений з’їздом суддів у жовтні 2002 року, однак він містить низку положень, які ввійшли в конфлікт з положеннями нового Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 7 липня 2010 року. Проект Кодексу приведено у відповідність до норм українського законодавства, Бангалорських принципів ООН про стандарти суддівської поведінки і європейських стандартів, і його суттєве доповнення стало предметом широкого обговорення суддівською спільнотою України під час семи регіональних дискусій в Одесі, Івано-Франківську, Львові, Севастополі, Чернігові, Харкові і Донецьку.

 

В роботі конференції візьмуть участь високоповажні судді пан Ярослав Романюк, Перший заступник Голови Верховного Суду України, голова Ради суддів України; пан Володимир Колесниченко, голова Вищої ради юстиції; пан Ігор Самсін, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, суддя Верховного Суду України; суддя Вільям Даффі, Федеральний суд Північного округу Джорджії, США, та суддя Богдан Футей, Суд федеральних претензій, США, а також пані Анн-Марі Ястішок, заступник Директора Місії Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Молдові та Білорусі та пан Девід М. Вон, Керівник проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

 

Очікується, що результатом роботи конференції стане підготовка рекомендацій для остаточного проекту Кодексу суддівської етики, що відповідає міжнародним і європейським стандартам, для затвердження його з’їздом суддів України, який заплановано на 22 лютого 2013 року.

 

Прохання до журналістів та представників ЗМІ - з метою реєстрації на конференцію звертайтесь, будь ласка, до менеджера із зв’язків з громадськістю Проекту USAIDСправедливе правосуддя» Олени Колесніченко за телефонами (044) 581-3303, (050) 469-3946 або електронною поштою okolesnichenko@fair.org.ua до 12 листопада 2012 року. Акредитація обов’язкова.