Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Голови ДСА України з нагоди 5-ї річниці ВССУ

02 жовтня 2015, 10:01

 Шановний Борисе Івановичу! Шановні судді та працівники апарату!

Від імені Державної судової адміністрації України та від мене особисто прийміть найщиріші привітання з нагоди 5-ї річниці утворення та діяльності Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Створення у 2010 році Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ стало одним із важливих етапів судової реформи в Україні.

Вам ввірено найвищі повноваження з розгляду  справ цивільної і кримінальної юрисдикції в касаційному порядку, ви вивчаєте та узагальнюєте судову практику, надаєте методичну допомогу судам нижчого рівня з метою однакового застосування норм Конституції та законів України. Своїм високим професіоналізмом Ви формуєте нову культуру суспільно-правових відносин, в яких  суд і суспільство виступають рівноправними партнерами з одним арбітром – законодавством  України.

П"ять років діяльності – це не той період, який дозволяє повноцінно насолоджуватися результатами своєї праці, але я знаю, що за цей період  Ви зробили неможливе – цілковито утвердили авторитет Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, як складової частини судової системи нашої держави. Попереду ж  не менш важливий та відповідальний період становлення України як правової та демократичної держави, де суд є істиною в останній інстанції.

Тож нехай досвід та наполегливість, відповідальне ставлення до фаху, високі людські та моральні якості всіх, хто має право здійснювати правосуддя, стануть головною запорукою успіху в досягненні спільної мети – жити і працювати в країні, де закони держави, права та обов'язки громадян є священними і непорушними цінностями.

Здоров"я Вам, успіхів, професійного зростання та оптимізму.

З повагою

Голова ДСА України                                                                       Зеновій Холоднюк