Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищій кваліфікаційнійній комісії суддів України - 5 років!

16 вересня 2015, 09:26

Шановні члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, працівники секретаріату, колеги!

Від імені Ради суддів України та Державної судової адміністрації України прийміть найсвітліші, щиросердні вітання з нагоди п’ятої річниці утворення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України!

П’ять років – термін невеликий, але враховуючи історичний момент реформування судової влади, яке відбувається сьогодні, це ціла епоха, тому є всі підстави говорити, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України, як самостійний і постійно діючий орган у системі судоустрою нашої держави, відбулася. За цей час Ви запустили в чіткій системі координат українського законодавства злагоджений механізм добору суддівських кадрів, усвідомлюючи, що здійснення правосуддя є почесною і нелегкою місією, яка вимагає  від суддів особливої відповідальності, сумлінності та високого професіоналізму.

Добір кандидатів для призначення на посади суддів, дисциплінарне провадження стосовно суддів, проведення кваліфікаційного оцінювання суддів – це повноваження Комісії, які мають визначальне значення не лише для суддівського корпусу нашої країни, а й для суспільства в цілому.

Саме Ви є відповідальними за формування в Україні справедливого та прозорого суду, якого вимагає суспільство. Від Вашої компетентності, професіоналізму, принциповості, організованості залежить рівень виконання Комісією своїх обов’язків, а отже й ставлення інших державних інституцій України та міжнародної спільноти до демократичних засад формування суддівського корпусу в нашій державі. Адже запроваджена Законом України "Про судоустрій і статус суддів" процедура призначення на посаду судді дає можливість забезпечувати об’єктивний та неупереджений розгляд судової справи, основними критеріями якого є рівень професіоналізму в поєднанні з людськими якості кандидатів на посаду судді.

З нагоди п’ятої річниці утворення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щиро бажаємо Вам міцного здоров’я, успіхів у Вашій нелегкій щоденній праці, миру, добра, злагоди в родинах та нових професійних досягнень. Нехай Ваш високий професіоналізм, досвід та знання й надалі сприятимуть становленню правової Української держави.

З повагою

Голова Ради суддів України                                              Валентина Сімоненко

Голова Державної судової адміністрації України               Зеновій Холоднюк