Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч з керівництвом та експертами Проекту «Україна: справедливе правосуддя»

12 вересня 2012, 17:04

   12 вересня 2012 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк провів робочу зустріч з керівником Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» Девідом Воном, експертами Проекту: Президентом Національної асоціації судового адміністрування, Головою Національної асоціації судового управління,адміністратором суду округу Монтгомері Памелою K. Гарріс, керівником Проекту оптимізації судової влади Румунії, директором програм Інституту  оцінки діяльності органів місцевої влади Голландії Джеспером Уіттрупом, засновником та Головою Консультативної ради Міжнародної асоціації судового адміністрування Маркусом Зіммером.

   У зустрічі взяли участь заступник голови ДСА України Володимир Півторак, начальник управління організаційного забезпечення діяльності ДСА України Олександр Сімановський, працівники сектору міжнародного співробітництва та взаємодії зі ЗМІ ДСА України,  заступник керівника Проекту «Україна: справедливе правосуддя» Наталя Петрова, менеджери Проекту Сергій Сученко та Лариса Сініцина, інші.

   Під час зустрічі було обговорено питання структурного аналізу Державної судової адміністрації України та впровадження пілотного проекту сертифікації з судового адміністрування.

   Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив, що сьогодні для ДСА України дуже важливий позитивний світовий досвід та поради експертів щодо структурних змін. «Ми зацікавлені максимально оптимізувати структуру ДСА України, оскільки налаштовані на поліпшення ефективності своєї діяльності», - зауважив Руслан Кирилюк.

   Після робочої зустрічі експерти обговорили кожен із напрямків діяльності Державної судової адміністрації України з керівниками самостійних структурних підрозділів.

Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Мета проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з 2006 по вересень 2011 року. Детальнішу інформацію про проект USAID «Справедливе правосуддя» можна отримати на офіційному веб-сайті www.fair.org.ua або у менеджера із зв’язків з громадськістю проекту за телефоном +38 (044) 581-3303.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,7 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.