Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Закон щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції передбачає згоду особи на таку процедуру - Андрій Портнов

09 серпня 2012, 16:01

Підписаний Президентом України Віктором Януковичем Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі громадян у судовому засіданні в режимі відеоконференції» передбачає згоду особи на таку процедуру. Про це під час брифінгу повідомив Радник Глави держави - Керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов.

Радник Президента нагадав, що минулого року відповідне правове регулювання отримав кримінальний процес, тобто, за його словами, у Кримінальному процесуальному кодексі ці норми вже діють. «Сьогодні Глава держави підписав і запровадив такий механізм у цивільному, господарському і адміністративному процесі», - наголосив А.Портнов.

Він зазначив, що головним у цьому законі є згода особи на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. «Якщо особа не дає згоди на отримання від держави такого сервісу - держава не може нікого примусити брати участь у судовому засіданні в режимі відеозв’язку», - сказав Радник Президента.

За його словами, в Україні сто відсотків апеляційних судів обладнано засобами відеоконференцзв’язку, а до кінця року ще понад 150 районних судів будуть обладнані відеозв’язком.

А.Портнов наголосив, що головною метою цього закону є зменшення витрат громадян на поїздки до обласних центрів чи до інших регіонів України для участі у судових засіданнях.


http://www.president.gov.ua/news/24967.html