Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції"

04 липня 2012, 17:45

4 липня 2012 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції".

Закон спрямований на підвищення оперативності судового розгляду справ і, як наслідок, покращання рівня реалізації права особи на судовий захист шляхом запровадження використання під час судових засідань систем відеоконференцзв'язку.

Відповідні зміни внесені до Господарського процесуального кодексу, Кодексу адміністративного судочинства України, Цивільного процесуального кодексу, якими передбачена можливість участі учасників судового процесу у судовому засіданні у режимі відеоконференції, а також до Закону "Про судоустрій і статус суддів".

Згідно із законом, "У клопотанні про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції в обов'язковому порядку визначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання  подається не пізнішеніж за сім днів до дня проведення засідання, у якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні у режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніше ніж за п'ять днів до дня проведення такого засідання".

Відповідний законопроект зареєстрований за №9753.

Інформаційне управління ВРУ