Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч Голови ДСА України з керівництвом МОМ в Україні

02 липня 2012, 17:18

2 липня 2012 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Руслана Кирилюка з Головою Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) Манфредом Профазі.

Також на зустрічі були присутні: заступник Координатора Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Оксана Горбунова, виконавчий асистент Представництва МОМ в Україні Анастасія Винниченко,
спеціаліст з питань політики та програми протидії торгівлі людьми  Представництва МОМ в Україні Ольга Стрельцова, радник Голови ДСА України Юрій Забара, керівники структурних підрозділів ДСА України.

На зустрічі зазначалося, що Представництво Міжнародної організації з міграції в Україні продовжує виконання проектів по зміцненню потенціалу установ в боротьбі зі злочинами щодо торгівлі людьми, реалізація яких націлена на вдосконалення системи правоохоронних та судових органів в цьому напрямку.

В рамках нового проекту «Боротьба з торгівлею людьми: покращення захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах, пов’язаних із торгівлею людьми та іншими тяжкими злочинами», спрямованого на подальше підвищення ефективності розгляду кримінальних справ щодо торгівлі людьми в судах України, передбачено забезпечення обладнанням для проведення знеособленого допиту свідків та потерпілих, - відзначив Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк подякував Міжнародній організації з міграції в Україні за встановлення специфічного обладнання для захисту потерпілих та свідків у кримінальних справах, котре необхідне сьогодні судам, та наголосив на потребі продовження такої роботи. Руслан Кирилюк відзначив, що практично у всіх апеляційних судах вже встановлено систему відеоконференцзв‘язку між судом та СІЗО, наразі є можливість на базі цих систем встановити обладнання із спотворення голосу свідка чи потерпілого. Голова ДСА України переконаний, що співпраця Міжнародної організації з міграції в Україні з Державною судовою адміністрацією України дозволить судам вийти на інший технічний рівень.